Bohemen 8, 3831 ES Leusden

Ontdekmedia

Project Description

ontdekmediaMediawijsheid haalbaar voor elke leerkracht! Dat is het doel van Ontdekmedia. De liefhebbers van computers weten het allemaal al, de voorlopers vinden de ene interessante app na de andere. Je vrienden tippen je regelmatig: “dit is een leuke site. Daar kun je vast iets mee in de klas.” Maar daar stoppen de meeste tipgevers. HOE doe je dat dan in de klas? Dat wil je weten. En graag wel direct op het doel af. Dus met tips die weinig voorbereidingstijd kosten want je wilt je tijd liever anders besteden. En natuurlijk graag als onderdeel van het bestaande lesrooster. Je hebt geen ruimte voor een extra vak erbij. Mooi!

Zo zit Ontdekmedia nou precies in elkaar! Kijk maar:

Jouw specialisme als leerkracht is: didactische werkvormen toepassen. Jij weet als geen ander hoe je kinderen al werkend dingen laat leren. Je lesmethode doet je daar voorstellen voor in de handleiding of de boeken. Jij kiest hoe je het gebruikt. Dat is exact de inhoud van Ontdekmedia: jij kiest de werkvorm en je krijgt een duidelijk voorstel hoe je die zelfde werkvorm ook kunt doen met nieuwe media. Niets meer en niets minder.

Je kunt kiezen op vier manieren:

  1. Je weet welke werkvorm je zoekt.
  2. Je zoekt een werkvorm bij een vak of uit je methode die je kunt omwisselen voor een mediawerkvorm.
  3. Je zoekt naar de gebruiksmogelijkheden van een bepaalde mediatool.
  4. Je wilt doelgericht aan een bepaalde mediacompetentie werken en zoekt daar werkvormen en mediatools bij.

In alle gevallen krijg je concrete voorstellen. En als er heel veel geschikte mediatools zijn, hebben wij er eentje voor je gekozen en die ook nog eens goed toegelicht.

Ontdekmedia helpt je op weg en maakt het je gemakkelijk.

Project Details

  • Datum 15 augustus 2014
  • Tags Projecten
Bekijk Project

Gerelateerde projecten

Back to Top