Van hype naar uitgeefstrategie II

In het najaar start de cursus Van hype naar uitgeefstrategie II – uitgeven met sociale media. In een vernieuwde editie, uiteraard. Uitgevers leren in 3 dagen de actuele ontwikkelingen in de sociale media te doorgronden zodat ze de slimste keuzes kunnen maken voor hun eigen uitgeefstrategie: wat is een hype en wat is echt relevant voor mijn doelgroep?

De eerste editie van deze opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Groep Uitgevers voor Vak en Wetenschap van het Nederlands Uitgeversverbond (NUV). In 2007 is de opleiding drie keer verzorgd in open inschrijving en daarna bij diverse uitgeverijen incompany. De opleiding werd door de deelnemers (uitgevers en marketeers) hoog gewaardeerd. Dit vernieuwde aanbod is afgeleid uit de ervaringen en behoeften van de deelnemers aan deze opleiding en opnieuw specifiek gericht op relevante zaken voor uitgeverijen voor vak en wetenschap. Bovendien is er gekozen voor een modulaire opbouw.

 

Nieuwe opzet: 3 modules van 1 dag

 

Deze nieuwe opzet van 2010 bestaat uit drie cursusdagen, die elk op een ander terrein de situatie van de online wereld voor uitgevers verkennen. De opleiding bestaat uit drie afzonderlijke modules, die wel op elkaar aansluiten maar elkaar niet overlappen. De combinatie van de drie zorgt voor een compleet en divers overzicht, zodat je weet waar het om draait als je nieuwe uitgeefbeslissingen voorbereidt.
Module 1: de online wereld 2010 (actuele kennis en overzicht over de mogelijkheden van Web 2.0)
Module 2: workshop Twitter en twittertools (alles over de informatiefunctie van Twitter en zelf oefenen om de mogelijkheden te verkennen)
Module 3: online leren (over kansen voor de inzet van vakinformatie in nieuwe leerprocessen zoals online leren, informeel leren en just-in-time leren)
Elke module duurt 1 dag. Je kunt alle drie de dagen na elkaar volgen, maar ook selecteren of een andere volgorde kiezen.

Zodra de data bekend zijn komt er hier een uitgebreide folder als PDF beschikbaar.
Heb je belangstelling? Schrijf je dan alvast in voor deze cursus via het inschrijfformulier.